Det var bankens skyld!

| September 2008

I dag tidlig våknet jeg skikkelig da jeg hørte stemmen til Ordfører Asgeir Almås i Hattfjelldal, som forklarte at nå nekter hans og de andre Terra-kommunene å betale lånene sine hos DnB. Det var nemlig DnB sin feil nå. Tidligere var det Terra sin feil. Det var Citibank sin feil. Det var Staten sin feil. Og nå er det DnB sin feil.

De eneste uskyldsrene er kommunepampene som fattet beslutningene om å sette innbyggernes penger i noe de ikke hadde snøring på, og dertil låne ekstra penger for å geare investeringen litt til. Almås har i hvert fall ikke gjort noe galere enn å være en tulling fra nord som lot seg lure av storfinansen. Han sitter fortsatt som ordfører.

Fra e24’s kåring av beste sitater 2007

Jeg lurer på om Terra hadde en så lukrativ avtale med Citibank at de fant noen tullinger for å tjene raske penger.

Ordføreren i Hattfjelldal, Asgeir Almås, tar selv i bruk ordet ”tulling”.

Det burde være en lov mot at folk som spiller kommunenes innbyggere omtrent fra gård og grunn får fortsette som kommunenes øverste leder. Hvis ikke burde man avsjekke om ordførere har moralsk ryggrad før de får jobben, slik at de har vett på å ta sin hatt og gå om de gjør så fatale feilbeslutninger som Almås. Har de ikke det, bør de ikke få jobben.

For det hadde vært veldig fint å slippe å våkne opp til Nordlands-tullinger med politiske verv og uten vett på å ta sin hatt og gå etter å ha spilt bort innbyggernes penger.

Det var vel Ordfører Juvik fra Hemnes som uttalte at hvorvidt han kom til å gi fra seg klubba eller ikke, det kom an på om velgerne kastet han ved neste valg. I 2011. Det er rett og slett ikke godt nok.

Disse ansvarsfraskrivende parodiene av noen ordførere bør tiltales for økonomisk svik mot innbyggerne sine, ikke fortsatt sitte der med ordførerklubba som om ikke noe hadde skjedd, og skylde på alle andre.

Tags: ,

Category: Penger og finans

Comments are closed.