Ikke lurt å låne staten penger

| July 2008

I løpet av ferien leste jeg i en eller annen avis om en mann som satt på to leiligheter.  Han hadde kjøpt ny leilighet, men fikk ikke solgt den han hadde fra før.  Mannen beskrev hvordan han hadde 2000 kroner igjen å leve for etter at rentene var betalt, på de to lånene.  Det eneste lyspunktet han kunne se, var at han kom til å få igjen masse penger på skatten neste år.

*pling*

Han må selvsagt få seg nytt skattekort så fort som bare det. For det han gjør når han ikke får det, er å låne staten penger til neste år.  Det er dumt.

Om han har 1.000.000 i ekstra lån, til en rente på 7%, har han ekstra renteutgifter på 70.000 kroner i året.  Skatteeffekten av det er 28% av 70.000, det vil si 19.600 kroner i året, eller 1.633 kroner i måneden.  De pengene trenger han åpenbart NÃ…, og ikke neste år.

Og staten trenger ikke å låne penger av ham.  Jeg synes det er veldig rart om banken hans, som har gått til avdragsutsettelse, ikke har forklart ham dette.  I hans situasjon er 1.633 kroner åpenbart en god del penger.

Tags:

Category: Personlig økonomi

Comments are closed.