E24 synes Kristin er streng

| mai 2008

Denne overskriften og artikkelen smalt e24 til med i dag:

Kristin er muligens streng, men ikke fordi hun ikke bruker penger fra Oljefondet. Det kommer selvsagt av at det formelig renner inn med penger fra fastlandsøkonomien. Der bedriftene går så det suser, der nesten ingen er arbeidsledige, og der skattenivået ikke akkurat er lempet av denne regjeringen. Da er det selvsagt ikke slik at Kristin trenger å bruke mer oljepenger for å opprettholde aktivitet.

Poenget med bruk av oljepenger i økonomien er jo at det skal jevne ut konjunkturene. Dermed brukes det mer i dårlige tider, mot at det brukes mindre i gode tider.

Om Kristin er streng, så er det for eksempel fordi hun krever at halve befolkningen skal betale toppskatt. Eller at hun fortsette å kreve 2,5% skatt av folk som selger selveierboligen sin. Det er strengt. Det er ikke strengt å ikke bruke oljepenger du ikke har bruk for.

Dette er virkelig ikke rocket science for et nettsted som har til formål å dekke økonominyheter. Nå er det ikke første gang nettaviser koker sammen de underligste historier, men dette er E24 og ikke Dagbladet som skriver om statsfinanser. Litt bedre oversikt bør vi vel kunne forvente?

Emner:

Kategori: This is not rocket science

Stengt for kommentarer