Hvor er terrorpolitiet?

| January 2008

Mange har sikkert fått med seg at aksjemarkedet kræsjer om dagen. I hvert fall har Nettavisen fått det med seg, og stiller med følgende overskrift på forsiden akkurat nå:

blodbad.JPG

Vel er det et historisk og dramatisk fall, men blodbad? Vel synes investorer det er teit å tape penger, men går de på hverandre med kniv så blodet spruter nede på Oslo Børs? Det ville være overraskende. Hvor er i så fall terrorpolitiet? Et blodbad i sentrum av Oslo må jo være sånt som de skal ta seg av, om noe. Tar de kanskje oppstilling rundt Børsen mens jeg skriver dette?

Et midlertidig børsfall får ikke all verdens konsekvenser for norske forbrukere. Snarere kan det virke positivt. For faller børsene, faller rentene. Det gangner norske forbrukere, som har formuen syltet ned i eiendom, og ikke aksjer. Bare 15% av norske aksjer er det husholdninger og ideelle organisasjoner som sitter på i følge SSB.

Større problemer blir det selvsagt om børsfallet leder til fallende vekst rundt i verden, spesielt i USA. Men det gjenstår å se. Personlig ville jeg ha sittet muse stille akkurat nå om jeg hadde aksjer. Sannsynligheten for å selge seg ut på et svært lavt nivå er helt klart til stede.

Selv er jeg en typisk nordmann, og har dermed eiendom og ikke aksjer. Og tar dermed livet med knusende ro.

Tags:

Category: Penger og finans

Comments are closed.