Klassereisen

| desember 2006

Det sies egentlig ikke så mye om bakgrunnen til Gordon Gekko i filmen. Vi bare aner at han nok har klatret seg oppover i livet. Vi får en følelse av at aggressiviteten og fraværet av skrupler stammer fra tidligere tider da Gordon fikk sin del av livets knyttnever rett i fleisen.

Han bekfrefter det en gang han og Bud Fox er på Klubben. Unge Fox med øyne store som tinntallerkener, og Gordon med noe som minner om forakt.

Bud Fox: This is really a nice club, Mr. Gekko.

Gordon Gekko: Yeah, not bad for a City College boy. I bought my way in, now all these Ivy league schmucks are sucking my kneecaps.

Og det er ikke akkurat respekt for sine brødre på Klubben han gir uttrykk for der. Det er det sikkert ingen grunn til heller. De har vært mulige å kjøpe, de som de fleste andre. Eller sagt på en annen måte: «When money talks, bullshit walks.» Og sånn er det faktisk stadig vekk. Igjen; her er Gordon på ballen uten å legge fingrene imellom.

Gordon Gekko er forøvrig et av topp-søkene som finner bloggen min, i følge sitemeter. Dermed var det på tide med et Gekko-sitat igjen.

Kategori: Gekko-sitater

Stengt for kommentarer