USAs ambassadør klager igjen

| October 2006

Denne gangen er det bilavgifter han klager på. Det diskriminerer USAs bilindustri, sier han. Og det gjør det jo. Bensinslukende, tunge amerikanske biler blir dyrere, og diesel-biler blir billigere. Det er selvsagt fordi man ønsker å favorisere de bilene som slipper ut minst CO2.

Personlig synes jeg ambassadøren kan begynne å konsentrere seg om det egentlige problemet, snarere enn å skrike opp om diskriminering. Det egentlige problemet er jo at siden USA selv ikke har noe som ligner en politikk for å reduserer forurensning, så har de heller ingen biler som forurenser lite å tilby verdensmarkedet. Problemet er ikke at norske myndigheter via avgiftssystemet ønsker å favorisere biler som slipper ut mindre CO2.

Forøvrig sier han at “Ã… redusere CO 2 -utslippene er et mål Norge og USA deler.” Det er jo ikke annet å gjøre enn å fnise litt av den uttalelsen, da. USA har fortsatt ikke ratifisert Kyoto-avtalen. Det er riktig nok noen enkeltstater, som California f.eks., som kommer med tiltak så de ikke kveles av eksos, men det er også alt.

Min oppfordring til Whitey og USA er å markedstilpasse doningene om de ønsker å selge noen av dem. Ã… snakke for sin syke mor (og hun er virkelig syk der hun omtrent gasses i hjel) virker rett og slett bare som sutring.

Tags:

Category: Økonomi og politikk

Comments are closed.