Alt som kan gjøres, kan gjøres for penger

| April 2006

If something’s worth doing, it’s worth doing for money.
Gordon Gekko

Her tror jeg at jeg rett og slett får si meg helt uenig med Gordon. Her synes jeg han er litt på bærtur og ikke helt har tenkt over implkasjonene av det han sier. Jeg kan tenke meg en del ting det er verdt å gjøre, som jeg ikke ville gjort for penger. Sex for eksempel, det synes jeg er verdt å gjøre så det holder, men jeg ville ikke gjort det for penger. Og selge kroppen for penger vil jo innebære å selge sjelen på kjøpet, og det er det ikke verdt. Jeg tror jeg raskt kan slå fast at Gordon er hakket mer kynisk enn meg, jeg hadde ikke egnet meg som finanshai, ettersom jeg har litt for mange etiske normer.

Det er sikkert derfor Gordon tjener $800.000 (minst) i måneden, og jeg ikke gjør det.

PS Se på bildet. Det er her vi skjønner at denne filmen snart er 20 år gammel. Sjekk den mobiltelefonen! På den tiden hadde de få mobiltelefonene som var en diger batterikoffert og veide 10 kilo.

Category: Gekko-sitater

Comments are closed.