Informasjon

| April 2006

“I know of no more valuable commodity than information”

Dette er Gekko på sitt beste og mest sannferdige. Det er helt sikkert at det ikke finnes noe mer verdifullt for å tjene penger, enn informasjon. Om du vet noe ikke andre vet, så har du en stor fordel. Og Gordon Gekko holder seg selvsagt ikke for god til å bruke innside-informasjon, selv om det er ulovlig. Altså informasjon han skaffer seg om et selskaps indre liv, enten på lovlig vis, eller ofte i Gekkos tilfelle på ulovlig vis.

Oslo Børs har forøvrig internasjonalt rykte for å være en skikkelig innside-børs, og dermed en mer risikofyllt børs enn andre. Hvor god du er til å handle i det norske markedet er i stor grad avhengig av hvem du kjenner, treffer, omgås og kan få hvisket noe i øret av. Det liker ikke en utenlandsk investor. Likevel har det vært så godt som umulig å få dømt noen for innsidehandel i Norge. Her må det være noen solide huller i lovverket. Mye av det som foregår i Norge hadde rett og slett vært umulig i f.eks. USA.

Forøvrig kan det trekkes en parallell til dating her, jo mer du vet, jo bedre er det. Så det gjelder å ha øyne og ører åpne og skaffe seg så mye informasjon som mulig. For dating markedet er definitivt ikke et perfekt marked, som beskrevet i Finanskurs IV.

Tags: ,

Category: Gekko-sitater

Comments are closed.