Hvordan øke lottogevinsten

Nordmenn er jo hekta på Lotto. Men ofte begrenser man seg til en hundrelapp eller to per uke. At dette ikke er noe god investering vet vel de fleste, men det skaper jo litt lørdagsspenning, så det forventede tapet er vel verdt det.

Om noen føler for å øke innsatsen litt, spesielt de unge og nyetablerte, kan vi foreslå følgende strategi

1) Kjøp ny bolig. Prisfallet er over, og vi står overfor heftige tilstander i boligmarkedet.

2) Strekk finansene maks, og lån over 30 år. Stol på at banken stiller opp om noe uforutsett skulle skje. Jobben din er jo trygg, selv om kundene dine i bedriftsmarkedet sliter litt om dagen.

3) Ikke betal ned på lånet. Sett heller avdragspengen i aksjemarkedet. At usikkerheten om dagen er historisk høy, betyr bare at sjansen for stor gevinst er tilsvarende høy.

Om du er en liten gambler er det altså Norsk Tipping du bør satse på. Om du derimot er en virkelig tøffing, er det bare å ringe Sparebank 1. Men husk, gode råd kan ofte være dyre.

Oppdatering: Det er ikke alle i Sparebank1 som er like ivrige med gambling. Magne Gundersen hos Sparebank1s Penger og Livet-blogg kommer med tre gode råd for hva man burde gjøre med rentepengene. Betal ned forbrukslån, spar til uforutsette utgifter, og øk skattetrekket. Et fjerde råd vi kan legge til er å betale ekstra på boliglånet. Da er man mye bedre rustet når rentene kommer opp på normalt nivå, og man bygger også egenkapitalen i boligen. Det kan komme godt med om man vil flytte og boligprisene fortsetter nedgangen. Det er leit å starte boligjakten med negativ egenkapital.

(Illustrasjon gjengitt med tillatelse fra Glenn Karlsen)

Del denne artikkelen:

Emner: ,

Kategori: Personlig økonomi

Legg inn en kommentar